Vaccinul anti-COVID-19 afectează ciclul menstrual

Descopera cum afecteaza vaccinul anti-Covid19 ciclul tau menstrual

Femeile din întreaga lume au raportat modificări ale ciclurilor menstruale în urma vaccinării împotriva COVID-19. Aceste modificări includ menstruații mai abundente și mai dureroase, modificări ale duratei menstruației, precum și sângerări neașteptate sau spotting în rândul femeilor care utilizează contracepție cu acțiune prelungită sau ale celor care sunt în postmenopauză și nu au avut o menstruație de ani sau chiar decenii.

vaccin covid19
Image by freepik

Oficialii din domeniul sănătății au încercat să înlăture aceste rapoarte, dar un studiu publicat în Obstetrică și Ginecologie – finanțat de Institutul Național pentru Sănătatea Copilului și Dezvoltarea Umană (NICHD) și Biroul de Cercetare pentru Sănătatea Femeii al Institutului Național de Sănătate (NIH) – confirmă o asociere între durata ciclului menstrual și vaccinurile anti-COVID-19.

Modificări ale menstruației după vaccinare

Studiile clinice pentru vaccinurile COVID-19 nu au colectat date despre ciclurile menstruale după vaccinare. În plus, sistemul de raportare a evenimentelor adverse ale vaccinurilor (VAERS) nu colectează în mod activ informații despre ciclul menstrual. Cu toate acestea, până în mai 2021, un număr semnificativ de persoane (mai puțin de 200) au raportat probleme legate de menstruație în urma vaccinului anti COVID-19.

Raportările de pe rețelele de socializare sunt numeroase și, potrivit studiului, „sugerează că tulburările menstruale sunt mult mai frecvente”.

De exemplu, Kate Clancy, ecologist al reproducerii umane și profesor asociat de antropologie la Universitatea Illinois Urbana-Champaign, și Katharine Lee, antropolog biologic care studiază sănătatea femeilor la Școala de Medicină a Universității Washington din St. Louis, au documentat peste 140.000 de rapoarte de la femei care au avut modificări ale menstruației ca urmare a vaccinului COVID-19.

Alte 30.000 de rapoarte privind modificările menstruale în urma vaccinării au fost raportate autorităților de reglementare din Marea Britanie. Implicația este că injecțiile ar putea avea un efect asupra fertilității. După cum au remarcat cercetătorii în Obstetrică și Ginecologie, „ciclicitatea menstruală este un semn evident de sănătate și fertilitate”.

Gunnveig Grødeland, cercetător norvegian de vaccinuri de la Universitatea din Oslo și Spitalul Universitar din Oslo, a declarat pentru TV2.no: „Există un număr suficient de femei care se confruntă cu modificări ale menstruației, nu doar în Norvegia, ci și în străinătate, iar acest lucru poate fi conectat la vaccin.”

Institutul Norvegian de Sănătate Publică (NIPH) studiază sângerarea menstruală la 60.000 de femei norvegiene cu vârsta cuprinsă între 11 și 80 de ani pentru a explora dacă neregulile sunt legate de injecțiile cu COVID-19.

Vaccinul anti-COVID-19 poate schimba durata ciclului menstrual

Studiul publicat în Obstetrică și Ginecologie a implicat 3.959 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani. Cei care nu au primit o vaccinare anti-COVID-19 nu au observat modificări semnificative în al patrulea ciclu în timpul studiului, comparativ cu primele trei cicluri.

Totuși, cei care au primit vaccinuri anti-COVID-19 au avut cicluri menstruale mai lungi, de obicei cu mai puțin de o zi, când au primit vaccinurile. Ciclurile mai lungi au fost observate pentru ambele doze de vaccin, cu o creștere de 0,71 zile după prima doză și cu o creștere de 0,91 zile după a doua doză.

În timp ce cercetătorii au descris schimbarea ca nesemnificativă clinic, ceea ce înseamnă că nu este notabilă din punct de vedere al sănătății, au existat unele femei care au experimentat modificări menstruale și mai mari, în special cele care au primit două injecții în același ciclu menstrual. Aceste modificări au inclus o creștere de două zile a duratei ciclului și, în unele cazuri, modificări ale duratei ciclului de opt zile sau mai mult. În ciuda acestui fapt, cercetătorii au respins în mare măsură rezultatele, deoarece durata ciclului părea să revină la normal în două cicluri post-vaccinare.

Citește mai multe despre durata normală a menstruației aici

De ce vaccinurile anti-COVID-19 afectează ciclurile menstruale?

Studiul a evaluat doar durata ciclului menstrual, ceea ce înseamnă că sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina modul în care injecțiile afectează alte aspecte ale menstruației, cum ar fi simptome precum durerea și schimbările de dispoziție și caracteristicile sângerării, cum ar fi greutatea fluxului.

Este bine cunoscut faptul că sincronizarea ciclului menstrual, controlată de axa hipotalamo-hipofizo-ovariană, este influențată de factorii de stres de mediu și de sănătate. Cu toate acestea, modificările ciclului menstrual observate în studiu nu s-au datorat stresului tipic, deoarece grupul neinjectat nu a avut astfel de modificări în timpul studiului. În schimb, este posibil ca răspunsul imun creat de injecțiile de ARNm să fi afectat axa hipotalamo-hipofizo-ovariană.

Avortul spontan și probleme de fertilitate

Femeile însărcinate sau aflate la vârsta fertilă sunt îndemnate să se vaccineze anti-COVID-19, chiar dacă datele nu susțin siguranța acestuia. Femeile însărcinate au fost excluse din studiile clinice privind vaccinurile ARNm, dar un studiu realizat de Pfizer-BioNTech pe șobolani a arătat că injecția a dublat incidența pierderilor preimplantare și, de asemenea, a dus la o incidență scăzută a malformațiilor bucale/maxilarului, gastroschizis (un defect congenital al peretelui abdominal) și anomalii ale arcului aortic drept și vertebrelor cervicale la fetuși.

Studiul de biodistribuție al Pfizer, care a fost folosit pentru a determina unde se îndreaptă substanțele injectate în organism, a arătat, de asemenea, proteina de vârf COVID din injecțiile acumulate în „concentrații destul de mari” în ovare. Un studiu japonez de biodistribuție pentru vaccinul Pfizer a constatat, de asemenea, că particulele de vaccin se deplasează de la locul injectării în sânge, după care proteinele în vârf circulante sunt libere să circule în tot corpul, inclusiv în ovare, ficat, țesuturi neurologice și alte organe.

Studiul publicat în Obstetrică și Ginecologie adaugă date suplimentare că injecțiile influențează aspectele fertilității și reproducerii, influențând durata ciclului menstrual. Conform Institutului pentru Cunoaștere Pură și Aplicată (IPAK), datele sunt deja suficient de convingătoare pentru a retrage vaccinurile pentru populațiile vulnerabile.

Concluzie

Studiul finanțat de NIH și publicat în Obstetrică și Ginecologie confirmă că există o asociere între vaccinurile anti-COVID-19 și modificările ciclului menstrual. Aceste modificări pot include cicluri mai lungi, sângerări neașteptate și perioade mai dureroase. Deși unele modificări sunt considerate nesemnificative clinic, impactul asupra sănătății și fertilității pe termen lung necesită cercetări suplimentare. Femeile ar trebui să fie conștiente de aceste posibile efecte și să discute cu medicii lor despre orice preocupări legate de ciclul menstrual și vaccinarea împotriva COVID-19.

Dacă ai parcurs articolul pana aici, te rugam sa arunci o privire la produsele noastre, chilotii menstruali reutilizabili

Sursa articol: https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2022/01/25/covid-vaccine-affect-menstrual-cycle.aspx

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Chiloti Menstruali
Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.